0 image/svg+xml

Tekerlekli Sandalye

Nov 19, 2022
0 Comments

Tekerlekli Sandalye Türleri Nelerdir ?

Manuel Tekerlekli Sandalyeler

Manuel tekerlekli sandalye, kullanıcı tarafından yönlendirilebilen sandalyelerdir. Genellikle tekerlekleri çevreleyen yuvarlak çemberlerden elle iterek yapılır. Bu tekerlekli sandalyenin arka tarafında da kolları vardır, böylece başka bir kişi tarafından itilebilir. Manuel tekerlekli sandalyenin bakımı kolaydır, hafiftir ve satın almak için en ucuz olan sandalyelerdir.

Elektrikli Tekerlekli Sandalyeler

Elektrikli tekerlekli sandalyeler bir motor ve batarya ile kullanılır. Bu tarz sandalyeler çok sofistike olup, bir joy-stick basma düğmeleri ile kullanılması sağlanmaktadır. Bazı elektrikli tekerlekli sandalyeler ileri teknoloji kullanır ve merdivenlerden yukarı tırmanabilir ve hatta yüksek raflara erişim sağlamak için yukarı kalkabilir.Elektrikli tekerlekli sandalyeler, motoru ve bataryası çok ağır ve aynı zamanda oldukça pahalıdırlar. Marka, model ve türününe fiyat noktasında değişkenlik göstermektedir.

Spor Tekerlekli Sandalyeler

Adından da anlaşılacağı gibi, spor tekerlekli sandalyeler spor oynamak için tasarlanmıştır. Ultra hafif ancak çok sağlamdırlar. Genellikle tenis, tekerlekli sandalye basketbolu ve maraton için kullanılırlar.

Powerchair Futbol ve Güç Futbol Tekerlekli Sandalyeleri

Powerchair futbolcusu veya güç futbolu adı verilen elektrikli koltuk kullanıcıları için yeni bir spor geliştirilmiştir. Powerchair kullanıcıları için tek rekabetçi takım sporudur ve tüm sporcular aynı koşullara sahiptir yani hepsi bu sandalyeleri kullanmak durumundadır.

Ayakta Tekerlekli Sandalyeler

Ayakta duran tekerlekli sandalye, kullanıcıyı ayakta durma pozisyonunda destekler. Tekerlekli sandalyede ve ayakta duran bir iskelet olarak kullanılabilir ve kullanıcının tekerlekli sandalyeye oturarak oturmasına izin verilir. Hidrolik pompa ya da elektrikle çalışan destek ile oturma pozisyonundan kalkarak, ayakta dik durma pozisyonuna hastayı getirecektir.

Pediatrik Tekerlekli Sandalyeler

Pediatrik tekerlekli sandalyeler, manuel veya elektrikli formdadır. Bu sandalyeler büyük yetişkin tekerlekli sandalyelerin sadece aşağı ölçekli versiyonlarıdır. Bunlar genellikle ayarlanabilirdir, böylece çocukla birlikte büyüyebilir ve çocuk büyüdükçe artan kilo ve kütleyi arttıracak şekilde genişlerler.

Plaj Tekerlekli Sandalyeler veya Tüm Arazi Tekerlekli Sandalyeleri

Kullanıcıların suya girmesine ve kumda daha iyi bir hareketlilik alanı sağlamasına izin veren sandalyelerdir. Mevcut birçok farklı modeli vardır. Erişilebilir Turizmin iyi düzenlendiği birçok Avrupa ülkesinde, birçok plaj tekerlekli sandalye erişimine uygun olduğu gibi bu tür tekerlekli sandalyeler müşterilere ücretsiz olarak verilmektedir.

Üç Tekerlekli Tekerlekli Sandalyeler

3 tekerlekli tekerlekli sandalye yeni bir konsept değildir ve yarış tekerlekli sandalyelerin, tenis tekerlekli sandalyelerin ve diğer sporların tasarımında ve tüm tekerlekli sandalyelerde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu tekerlekli sandalyeler, dört tekerlekli tekerlekli sandalyeden daha zor ve manevra kabiliyetine sahiptir.

Tekerlekli Sandalye Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Farklı tekerlekli sandalyeler, farklı özelliklere ve farklı fiyatlara sahiptir. Bir tekerlekli sandalye seçerken öncelikle hastanızın uygunluğunu seçmeniz gereklidir, yani hastanıza hangi sandalye uygundur bunu belirlemeniz gereklidir, sonrasında sandalye için ayırabileceğiniz bütçe ve medikal mağazalarda tüm bu şartlara uygun ürünleri belirlemek gereklidir. Bir tekerlekli sandalye bütçenize uygun olabilir, ancak hasta için uygun değilse bu sandalye atıl halde kalabilir ve bir köşede saklamak durumunda kalabilirsiniz.

Comments: 0
Leave a Reply

No comments