0 image/svg+xml

Çelik Tutunma Barı

Nov 14, 2020
0 Comments

Çelik Tutunma Barı

Çelik tutunma barları, tutunma barı seçenekleri arasında en sık tercihe dilenlerden biridir. Çelik tutunma barının renk seçenekleri bulunmaktadır. Beyaz görünenler veya metal rengi görünen seçenekler bulunmaktadır. Bu ürünler arasında seçim yapılabilir. Tutunma barları konusunda sık tercih edilenlerden olmasının bir sebebi de, son derece güvenilir olmasından kaynaklanmaktadır. Çelik zaten oldukça sağlam ve dayanıklı bir materyaldir. Tutunma barı için de önemli olan sağlamlık ve uzun ömürlülüktür. Bu sebeple çelik tutunma barı son derece sık tercih edilen ve uzun yıllar hiçbir sorun yaşanmadan kullanılabilen bir üründür.

Çelik tutunma barı çeşitleri arasında beyaz renkte veya metal renginde olanlar vardır. Bunun dışında üzerinde kaymayı önleyecek gri plastik tabakalar bulunanlar veya bulunmayan çeşitleri de mevcuttur. Paslanmaz çelikten üretilen tutunma barları son derece kaliteli ve sağlam bir yapıya sahiptir. Herkes rahatlıkla çelik tutunma barını kullanabilir. Çelik tutunma barı duvara vidalar yardımı ile sabitlenmektedir. Kullanacak kişiler sabitleme, monte süreçlerinde mutlaka yardım alarak sağlam bir şekilde yapıldığında emin olmalıdır.

Düzgün bir şekilde monte edilmiş olan çelik tutunma barı uzun yıllar kullanılabilmektedir. Çelik tutunma barı seçeneklerinin çok tercih edilmesinin bir sebebi de kolay temizlenebilir olmasından kaynaklanmaktadır. Üzerinde herhangi bir su, pas izi kesinlikle olmamaktadır. Kolay bir şekilde silinerek temizlenebilir ve ilk günkü görüntüsünü kullanımı boyunca da korumaya devam ederek. Hafif nemli bir bez ile temizlenmesi, silinmesi kolay bir şekilde halledilebilmektedir. Bu sebeple de diğer tutunma barı seçenekleri arasında daha sık tercih edilmektedir.

Çelik tutunma barı seçenekleri arasında kullanıcılar tarafından en sık tercih edilenler üzerinde plastik bir kaymaz yapı bulunanlardır. Bunun sebebi ise kullanacak kişiye daha güvenilir bir his vermesinden kaynaklanmaktadır. Bunun dışında beyaz veya metal rengi seçenekleri kullanıcılar tarafından aynı ölçüde beğenilmektedir. Metal renginin kaliteli ve sağlam bir duruşu varken, beyaz kaplama çelik tutunma barı da banyo ile bütünleşmek konusunda daha avantajlıdır. Bu sebeple ayrıntılar kullanılacak mekan ve kullanacak hedef kitle gözetilerek seçilmelidir. Her durumda son derece güvenli bir ortam yaratmakta ve güven vermektedir. Çelik tutunma barı uzun ömürlüdür. Yıllarca sorunsuz bir şekilde kullanılabilmektedir

Plastik Tutunma Barı

Plastik tutunma barları PVC’den üretilmiş son derece sağlam tutunma barı seçeneklerinden bir tanesidir. Tutunma barı seçenekleri arasında her ürün çeşidinin kendine özgü avantajları bulunmaktadır. Plastik tutunma barları beyaz PVC’den yapılmakta olup, temiz bir görüntü oluşturmaktadır. Banyo alanlarında ferah bir görüntüyü seven ve rengi ile genel ortama uyum sağlamak açısından avantajlı bir üründür.

Tutunma barı çeşitleri arasında olan plastik tutunma barları sert plastik malzemesi kullanılarak üretilmektedir. Son derece güvenlikli olan bu malzeme ile müşteri memnuniyetinin en üst seviyede olması amaçlanmıştır. Kullanacak kişiler için ekstra bir güvenlik önlemi olarak üzerinde, tutulduğunda kaymayı önleyecek çeşitli yüzey çeşitlilikleri eklenmektedir. Bazı plastik tutunma barlarında bu tırtıklı bir yüzey olarak kendini gösterirken bazı plastik tutunma barlarında ise üzerine yivler eklenmektedir. Bunlar barı kullanacak kişilerin eğilirken veya kalkarken ellerinin kaymamasını sağlamak amacı ile düşünülmüş ve ürünü oldukça kullanışlı hale getiren detaylardır.

Plastik tutunma barının kullanımı ve monte edilmesi oldukça kolaydır. Monte işlemi için vida kullanılmaktadır. Vidaların gizlenmesi için her iki yanında sabitleme levhası kullanılmaktadır. Bu sayede daha temiz, düzenli bir görüntü oluşmasına yardımcı olmaktadır. Kullanan kişiye üzerindeki yiv veya tırtıklı yapı sayesinde güven verir. Son derece uzun ömürlüdür. Bir kez monte edildikten sonra uzun yıllar rahatlıkla, sorun çıkarmadan kullanılabilmektedir. 

Plastik tutunma barı seçenekleri arasında en çok tercih edilenler, üzerinde tırtıklar bulunan yüzeylere sahip olanlardır. Bu ürünler kişiye bir güven sağlar. Ürünün renginin beyaz olması da kullanıcılar tarafından bir tercih sebebi olarak görülmektedir, banyo ve tuvalet alanlarında feray temiz bir görüntü sağlar. Duvardaki beyaz plastik tutunma barı çoğu zaman dışarıdan gelip banyoyu kullanan kişiler tarafından fark edilmez bile. Banyo ile bütünleşmesi kolay bir üründür. Plastik tutunma barları seçeneklerine bakacak kişilerin dikkat etmesi gereken konular, barın yüzeyi ve montelenmesinin sağlam bir şekilde yapıldığından emin olmaktır. Bunun dışında plastik tutunma barı seçenekleri kesinlikle kullanıcıya sorun yaşatmayacak, sağlam yapıda, kaliteli ürünlerden oluşmaktadır. Herkes gönül rahatlığı ile bir tutunma barı alarak kolayca monte edebilir ve kullanıma başlayabilir.

Vantuzlu Tutunma Barı

Tutunma barları banyo gibi düşme tehlikesi bulunan alanlarda yardımcı olması amacı ile kullanılmaktadır. Vantuzlu tutunma barı da, tutunma barı seçenekleri arasında kendine yer edinmiştir. Diğer tutunma barı seçeneklerinden daha sonra ortaya çıkmış olan vantuzlu tutunma barı kısa sürede çok sevilerek, çok kullanılmaya başlanmıştır. Vantuzlu tutunma barları birkaç konda diğer tutunma barlarından ayrılmaktadır. Bunlar özellikle montelenme şekli, yeniden kullanım imkanı sağlamasından kaynaklanmaktadır. Düz bir yüzeyi bulunan hemen her alanda vantuzlu tutunma barı kullanılabilir. Oldukça kolay bir kullanım sağlar. Estetik görünüş seçenekleri ile asla uyumsuzluk yaratmaz aksine takıldığı ortamla bütünleşerek neredeyse hiç fark edilmemektedir. 

Vantuzlu tutunma barı genellikle banyo, tuvalet gibi kayma ihtimali bulunan mekanlarda kullanılmaktadır. Vantuzlu tutunma barı ile bu alanlarda daha güvenli bir ortam yaratmak mümkündür. Kullanımı ise oldukça kolaydır. Her iki yanında vantuz açma ve kapama kolları bulunmaktadır. Bunlar açılarak ve üzerine kuvvetle bastırılarak kapalı konuma getirilir. Kullanımı bu kadar kolaydır. Hemen sonrasında kullanılmaya başlanabilir. Monte için ekstra vida, delme gibi işlemlere ihtiyaç duyulmamaktadır. Zaman içerisinde daha kullanışlı olacağı düşünülerek yer değişikliği yapılabilir. Yalnızca monte edileceği alanın düzgün bir zemine sahip olması vantuzlu tutunma barı için yeterli olacaktır. Kullanımının basit olması tercih sebeplerinden bir tanesidir. Adım tırmanma yapılırkende kullanılabilmektedir. Yatay veya dikey alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Önemli olan yüzeyin düz ve pürüzsüz olmasıdır.

Tutunma barları arasında montelenme işlemi ile özel bir yere sahip olan vantuzlu tutunma barları saniyeler içerisinde banyoya takılabilmektedir. Zaman içerisinde kolları açılarak yeri değiştirilebilecek olan vantuzlu tutunma barı aynı zamanda son derece uzun ömürlü bir üründür. Sağlam materyaller kullanılarak üretilmektedir. Uzun yıllar hiçbir sorun çıkarmadan kullanılabilmektedir. Her kullanım öncesinde kesinlikle vakum düğmeleri kontrol edilmelidir veya kullanım sonrasında hiç kollar kaldırılmadan, sabit bir şekilde de kullanılabilir. Ancak yer değişikliği veya yalnızca yılın belirli dönemlerinde gerçekleşecek bir kullanım söz konusu ise, her seferinde kollar kontrol edilmeli sonrasında kullanılmalıdır. Monte esnasında delme veya vidalama işlemi söz konusu değildir. Pratik bir şekilde saniyeler içinde monte edilebilir.

Katlanır Tutunma Barı

Katlanır tutunma barları, diğer tutunma barı seçenekleri arasında özel bir yere sahiptir. Diğer tutacakların tümü belirli bir şekle sahip olup hareket ettirilemezler. Katlanır tutunma barı ise 90 derecelik bir hareket kabiliyetine sahiptir. Bu tutunma barı kullanan kişinin kalkmasını oturmasını ve hareket etmesini son derece kolaylaştıran bir etkendir. Katlanır tutunma barının açıldığında sahip olduğu kolaylık aynı zamanda katlandığında yerden tasarruf edilmesine de yardımcı olur.

Katlanır Tutunma barı çeşitli materyallerden yapılabilmektedir. Genellikle plastik, metal tutunma barları kullanılmaktadır. Tutunma barı çeşitlerine göre montelenmesi de değişkenlik göstermektedir. Bazıları vida ile duvara monte edilirken, bazı katlanır tutunma barları vantuz yöntemi ile sabitlenmektedir. Her şekilde son derece sağlam bir tutunma barı ortaya çıkmaktadır. Tutunma barı tercihi yapacak kişilerin bu seçenekleri kendi kullanımları doğrultusunda vermesi gerekmektedir. Katlanır tutunma barı genel olarak tuvalet ve banyolarda kullanıldığından, içerisinde tuvalet kağıdı asılabilecek ufak  ayrıntıları olan modeller de mevuttur. Bu modellerin iç bölgelerinde ufak bir metal kısım olup, burada tuvalet kağıdı asılabilir. Katlanabilir tutunma barını kullanan kişi, tuvalet kağıdına da kolayca uzanarak yerinden alabilir ve son derece kolay bir şekilde kullanabilir.

Katlanabilir tutunma barı çeşitleri arasında seçim yapılırken, monte edileceği duvarın yapısı da dikkate alınmalıdır. Duvar ve duvarın üzerindeki yapı malzemesine bağlı olarak bazı durumlarda vantuz modelleri daha kullanışlı olurken, bazı durumlarda vidalanarak sabitleme yöntemi hem daha kolay hem de daha kullanışlı olabilmektedir. Seçim yapılırken bu tür konulara dikkat edilmesi gerekir. Katlanabilir tutunma barı seçenekleri arasında en sık tercih edilenler, üzerinde tuvalet kağıdı için ayrı bir uzantısı olan ve metal rengi barlardır.

Metal rengi hemen her banyonun rengine uygun olduğundan ve daha sağlam olduğu düşünüldüğünden daha sık tercih edilmektedir. Ayrıca metal tutunma barlarının temizliği de diğerlerine göre daha kolaydır. Ancak her malzemenin kendine göre avantajları vardır. Duvara monteleme kısmında ise katlanabilir tutunma barları için genellikle vida ile monteleme yapılacak modeller tercih edilmektedir. Bunlar tamamen kullanılacak alan gözetilerek seçim yapılabilecek tercihlerdir. Her katlanabilir tutunma barı sağlamlık ve dayanıklılık merkeze alınarak üretilmektedir.

Taşınabilir Tutunma Barı

Tutunma barlarının en büyük özelliği kullanan kişiye güvenli ve sağlıklı bir alan oluşturmasıdır. Özellikle banyo gibi kaygan zeminleri bulunan alanlarda tercih edilmektedir. Burada vakit geçirirken kişinin kaymasını önlemek amacıyla tutunacak sağlam bir alan yaratmaktadır. Taşınabilir tutunma barı da bu güvenli ortamı kişinin gittiği her yere götürebilmesine imkan tanır. Bu sebeple evinde tutunma barı kullanan kişiler tarafından ek olarak veya temel kullanım olarak satın alınabilmektedir. Ek olarak alınan taşınabilir tutunma barları, sık yer değiştiren, tatil ve benzeri alanlarda da tutunma barı kullanımını bırakmak istemeyen kişiler tarafından oldukça sık tercih edilmektedir. Monte işlemi saniyeler içerisinde tamamlanabilir. Kolay bir kullanıma sahiptir.

Tutunma barları arasında taşınabilir tutunma barı kullanım alanı olarak farklı bir yere sahiptir. Özellikle sık yer değiştiren farklı alanlarda yaşamını sürdüren kişiler tarafından çok tercihe edilmektedir. Buna örnek olarak yaz aylarını yazlıkta geçiren kişiler verilebilir. Taşınabilir tutunma barının kullanımı oldukça kolay olup, küçük bir yapıdadır. Hemen her yere kolaylıkla götürülebilir. Çanta valiz gibi alanlara kıyafetler ile birlikte koyulabilir. Yolculuk sırasında hasar görme olasılığı oldukça azdır. Bunun sebebi ise taşınabilir tutunma barı ürünlerinin sağlamlık ve dayanıklılık esas alınarak geliştirilmiş olmasından kaynaklanmaktadır. Son derece kolay bir monte sürecine sahiptir. Vakumlu yapısı sayesinde üstüne bastırılıp kolları kapatılarak kolay bir şekilde kullanıma başlanabilir. Bu monte süreci saniyeler içerisinde tamamlanmaktadır.

Tutunma barı olarak taşınabilir ürün tercih eden kullanıcılar oldukça fazladır. Tutunma barı alıp, taşınabilir olanı ek olarak yanında götürmek için satın alan kişiler de vardır. Monte sürecinin kısa olması, vidalama veya delme gibi işlemler gerektirmemesi ürünü daha avantajlı bir hale getirmiştir. Herkes tarafından kolaylıkla kullanılabilir. Dayanıklı, sağlam materyallerden yapılmıştır. Uzun yıllar gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir. Bir kez alındıktan sonra yıllarca, kısa kurulum işleminden sonra kullanılabilir.

Yalnızca her kullanım öncesinde sağlam bir şekilde monte edilmiş olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Sağlam bir şekilde monte edildikten sonra hiçbir problem yaşatmamaktadır. Kullanım için yatay, dikey her alan uygundur. Yalnızca pürüzsüz, düz yüzeylere monte edilmesi gerekmektedir.

Comments: 0
Leave a Reply

No comments